Reportáž ze ŠvP - 2. a 3. den

Napsal(a):  | 19.10.2015

Úterý - den druhý. Tento den si kladl vysoké nároky na naši duševní i tělesnou odolnost, podle předpovědi počasí to měl být (a reálně i byl) jediný den bez deště do konce školy v přírodě. Tak jsme uskutečnili celodenní výlet přes rozhledny Bramberk a Slovanka, pak jsme se Simeringem spustili do Janova a navštívili zdejší bobovou dráhu. Cestou domů jsme ještě stihli zahrát Hu-tu-tu-tu na letišti pro modeláře, prohlédnout si místní viklan a protrénovat signály. Po návratu na Javor nás čekala večeře, po ní táborák, kytara a zlatý hřeb večera - bojovka.
Když jsme kolem 22:00 odcházeli od ohně, z nebe se snášely přemrzlé sněhové vločky.

Středa - den třetí. Probudili jsme se do ubrečeného dne, kapky ledové vody se snažily proseknout plechovou střechu a zatéct nám za krk. Abychom byli před nimi v bezpečí, ukryli jsme se v přízemí v jídelně a věnovali se učení - vypracovali jsme úkoly z angličtiny a druhého cizího jazyka. Po svačině nastoupila Viki a s ní pár zábavných her do oběda.
Po obědě jsme si navlékli protidešťovou výbavu a vyrazili do plaveckého bazénu v Jablonci nad Nisou. Čekal tam na nás pětadvacetimetrový plavecký bazén, dva tobogány, vířivka, divoká řeka a pára. Dvě hodiny utekly jako voda, pak následoval nákup dobrot v Tesku a cesta autobusem až před Javor, takže nám ani nevadilo, že leje jak z konve. Po večeři následovala vysněná diskotéka a spánek až do rána. 

Galerie Obrázků

Kontaktní informace

Třidní učitel
Mgr. Kristýna Pavlíčková
E-mail: pavlickova@horackova.cz

zobrazit kontakty na školu

Virtuální prohlídka
PJZŠ Horáčkova

Projděte si naší školu pomocí virtuální prohlídky