Reportáž ze ŠvP - 4. - 6. den

Napsal(a):  | 20.10.2015

Čtvrtek - den čtvrtý. V sedm ráno jsme se probudili do dalšího ubrečeného dne a po snídani jsme vybaveni balíčkem vyrazili na vlak. Patrně vlivem předchozího tréningu jsme dorazili na nádraží tak brzy, že jsme mohli odjet do Liberce o jeden vlak dříve. Po poklidné cestě jsme šťastně dorazili do IQ-LANDIE a prožili zde v suchu a teple den plný zážitků. Namátkou uvedu některé z nich. Vědecká show, výstava sexmisie, hledání min minohledačkou, návštěva planetária, malování obrázků vodou, zmrzlina v kuličkách, robot, který pozná váš věk a řekne vám heslo na wifinu, zemětřesení a vichřice na vlastní kůži ....

Pátek - den předposlední. Podle všech dostupných meteorologických pramenů nemělo pršet, tak jsme si objednali lanovkový park König v Nové Vsi nad Nisou. Protože mi dochází inspirace, kopíruji ze stránek parku: "Obsahuje nejen 18 lanových překážek, ale také 13 lanovek (přejezdů pomocí rolny ze stromu na strom), což účastníci hodnotí jako příjemné zpestření někdy náročnějších lanových překážek. Samotná délka trasy je 512 metrů a s nácvikem trvá přibližně 2 hodiny."
Bylo to krásné, akorát střídavě pršelo, mžilo nebo alespoň kapalo ze stromů.
Po obědě byl prodloužený polední klid na rozmrznutí, doschnutí a relaxaci, pak dvouhodinovka matematikočeštiny a po večeři závěrečná diskotéka.

Sobota - den odjezdový. Díky posunutému budíčku jsme trochu dospali včerejší diskotéku a mezi snídaní a obědem jsme v klidu dobalili a vpodstatě jsme se doodpočívali do oběda. Pak jsme si naposled navlékli protidešťové doplňky a naposled vyrazili směr Jablonec. Na autobusovém nádraží jsme vyjedli a vypili automaty v čekárně a celkem poklidně vyrazili k domovu.
Posední rozptýlení nás čekalo v Praze na Čeném Mostě, kdy nám odjel řidič linkového autobusu s jedním nevyloženým kufrem a chystal se na cestu zpět do Jablonce. Vše nakonec dobře dopadlo, kufr jsme ulovili a pak už jenom pohoda, jahoda a zbytek víkendu....

Reportáž z jednotlivých dnů najdete na Moodle Horáčkova v kurzu matematika 6.b

Galerie Obrázků

Kontaktní informace

Třidní učitel
Mgr. Kristýna Pavlíčková
E-mail: pavlickova@horackova.cz

zobrazit kontakty na školu

Virtuální prohlídka
PJZŠ Horáčkova

Projděte si naší školu pomocí virtuální prohlídky