• Učíme se, tvoříme, poznáváme, sportujeme, spolupracujeme
    Učíme se, tvoříme, poznáváme, sportujeme, spolupracujeme

Škola v přírodě

Napsal(a):  | 09.10.2015

V příloze tohoto článku naleznete pokyny na školu v přírodě. Těším se na Vás v pondělí 12. 10. 2015 před vchodem do školy a také sem budu během následujcího týdne vkládat průběžné informace ze ŠvP a fotografie.

 

STŘEVLIK má nové telefonní číslo: 481 319 911

 

Pondělí 12. 10. 2015

Dorazili jsme v pořádku do Střevlíku. Je tu sice zima, ale svítí sluníčko. Pěkné počasí jsme využili na procházku a seznámení s okolím, regionem a přírodou kolem nás. V ekocentru jsme poznali i zdejší zvířata, speciálně prasnice Eda byla velká celebrita :) Na fotografie z prvního dne se můžete podívat v Galerii pod článkem.

 

Úterý 13. 10. 2015

Dnes vyrážíme na celodenní výlet Do divočiny.  Držte nám palce, ať nám počasí vydrží a sluníčko nás cestou zahřeje. 

aktualizace: 

Konečně zpět ve Střevlíku. Výlet byl dlouhý, studený a náročný, ale pěkný. Viděli jsme koně, na kterém jsme si mohli zajezdit. Pomazlili jsme se s kočkami, s pejsky a zájemci si zkusili podojit krávu Elišku. 

 

Středa 14. 10. 2015

Ve středu ráno jsme se probudili do deštivého počasí. Program máme ale celý den uvnitř, tak nám nečas náladu nekazí. Dopoledne jsme si povídali o zvířatech v lese. Ukázali jsme si jejich lebky, parohy a stopy. Odpoledne jsme měli program SOS. Kódovali jsme, psali šifry A uzlovali. Nakonec jsme si řekli i základy první pomoci, ošetřili zraněného a na figuríně jsme si zkusili masáž srdce.

Čtvrtek 15. 10. 2015

A je tu čtvrtek! Dopoledne nás čeká Ovečkování. Nejprve poučení o výhodách ovčí vlny, o jejím zpracování a použití, potom ruční úprava a plstění. Na výtvory se můžete těšit ve fotogalerii. Odpoledne pak program Přežití v divočině.

 

Pátek 16. 10. 2015

Den odjezdu. Cesta byla pohodlná, zpočátku pršelo, ale Praha nás uvítala suchou silnicí. Teď už jsou všichni doma a já přidávám poslední fotky ze včerejška.

 

!!! Zde je odkaz na fotky ze Školy v přírodě od instruktorky Lenky, Zdendy, Tomáše a moje.

Uživatelské jméno: Horáčkova
Heslo: v ŽK

 

 

 

 

 

Galerie Obrázků

Kontaktní informace

Třidní učitel
Mgr. Eva Krutilková
E-mail: krutilkova@horackova.cz

zobrazit kontakty na školu

Virtuální prohlídka
PJZŠ Horáčkova

Projděte si naší školu pomocí virtuální prohlídky