Projektové dny

Napsal(a):  | 27.10.2015

Dne 26. a 27.10. absolvovala celá naše škola projektové dny a my jako 6.A jsme měli téma: Vztahy ve třídě. Program zorganizovalo sdružení Odyssea, které se specializuje na přednášky o drogách, kouření, vztazích atd. Hráli s námi hry, při kterých jsme se měli naučit spolupracovat jako tým.

Pondělí: Dnes začínala škola v 8.55. K nám do třídy přišli dva lektoři-Věrka a Indi. Představili se nám a my jim. Poté nám rozdali nálepky a my si vybrali jednu barvu a řekli, proč zrovna tuto barvu. Nálepky jsme si nalepili na břicho, chodili s nimi po třídě a dávali otázky.

Za každou odpověď nám spolužáci napsali písmena našeho jména. Pak jsme si ustanovili pravidla např.: zvednutí ruky = ticho, mluví jenom jeden apod. Hned na to jsme se rozdělili

na čtyři týmy. Vždy jeden z týmu vyběhl na chodbu a hledal písmena, mohl ale přinést jen jednu kartičku. Když měla skupina dost písmen, sestavila křížovku. Poslední hra byla venku, a to podbíhání pod lanem. Ze začátku viděli všichni, pak měli tři lidé zavázané oči, pak polovina třída a nakonec byli "slepí" všichni. 

Úterý: Dnes jsme začali hrou Divoký západ, ve které jsme cvičili naše reflexy. Šerif (v našem případě Věrka) ukázala na osobu a ta musela dát rychle ruce vzhůru a ti kdo stáli vedle ní, na ni museli také rychle ukázat. Kdo neukázal nebo nedal ruce vzhůru, vypadl. Potom jsme řešili kriminální případ, vraždu. Za pomocí indicií, které jsme museli najít, zapamatovat si je, doběhnout s nimi ke svému stanovišti a tam je předat "zapisovači". Po nashromáždění všech důkazů jsme pachatele usvědčili, řekli, jak svůj čin provedl a případ odevzdali organizátorům. V úterý po škole všichni odcházeli s vědomím, že vztahy mezi námi se zlepšili a podle našeho názoru mají pravdu.

 

Matěj Šíma, Patrik Lux

 

Galerie Obrázků

První jazyková základní škola v Praze 4, Horáčkova 1100

Virtuální prohlídka
PJZŠ Horáčkova

Projděte si naši školu pomocí virtuální prohlídky

Školní časopis
JAZYK


číslo 71
červen 2019