Zpráva z akce Koláče

Napsal(a):  | 22.06.2018

Dne 21. 6. 2018 se ve škole konala dlouholetá akce pod názvem „Koláče“.

Tuto akci zavedla irská lektorka již v roce 1999 a od té doby se každoročně koná. Vše začalo ráno, kdy děti začaly nosit do učeben, kde na ně čekali starší žáci (přesněji z 8. a 9. tříd), své jedlé výtvory. Když donesli již vše a začala 1. hodina, začali jsme věci dávat na tácky, aby vše bylo přehlednější. 2. hodinu bylo vyhlášení celoroční akce pro 2. stupeň „Naše třída“ a poté jsme vynášeli stoly ven na školní dvůr, kde celá akce probíhala. Dále jsme odnesli tácy s jídlem a také židle, abychom si měli, během tohoto horkého dne, kam sednout. O třetí hodině už vše začalo a děti, které byly natěšené co vše si koupí, netrpělivě vyběhly ven. Začátek akce byl velmi rychlý. Koláče, které byly v nabídce, zmizely doslova během deseti minut a my museli ještě několikrát doplňovat. Pro děti byl ještě připravený doprovodný program, ve kterém byly obsaženy různé hry a podobné činnosti. Okolo jedenácté hodiny začal ještě volejbalový turnaj, kterého se účastnili žáci a žačky naší školy.

O páté hodině, kdy jsme prodali poslední kousky, které ještě zbyly, jsme se vrhli do uklízení. Vše jsme museli dopravit na svá původní místa a poté, co učitelé zkontrolovali pořádek v učebnách, jsme odešli do svých tříd. Ti nejmenší z nás už měli v tu chvíli oběd, ale ty nejstarší si museli ještě počkat.

Z prodeje koláčů jsme získali částku ve výši 18 850 Kč + 05 €. Peníze, které jsme v tomto ročníku akce vybrali, půjdou na charitu, kterou vybere školní parlament. Řekla bych, že celá akce proběhla v naprostém pořádku a že jsme si to všichni moc užili.

Natálie Bejčková, 8.B

PS: Fotografie z koláčů si můžete prohlédnout v galerii.

Naposledy změněno pátek, 22 červen 2018 11:27

První jazyková základní škola v Praze 4, Horáčkova 1100

Virtuální prohlídka
PJZŠ Horáčkova

Projděte si naši školu pomocí virtuální prohlídky

Školní časopis
JAZYK


číslo 71
červen 2019