Exkurze - Škoda Ml. Boleslav

Napsal(a):  | 02.01.2019

Dne 17. prosince 2018 jsme všichni osmáci navštívili muzeum a továrnu aut značky Škoda v Mladé Boleslavi. 

Vyráželi jsme v 8 hodin autobusem z Prahy. Po příjezdu jsme zavítali do muzea. Hned po příchodu jsme dostali sluchátka, díky kterým jsme poslouchali výklad z prohlídky. Připomněli jsme si například to, že v roce 1895 založili Václav Laurin a Václav Klement společný podnik – Laurin a Klement. Později vyhořel a tento podnik převzala firma Škoda. Už od roku 1928 se vyráběli automobily této značky. Ještě předtím se vyráběli kola a motorky, které jsme si v muzeu také prohlédli. Škoda patří do skupiny Volkswagen Group, společně s Lamborghini, Bentley, Bugatti, Ducati atd.
Po prohlídce muzea jsme se přesunuli do zákaznického centra, kde jsme si mohli auta prohlédnout a vyzkoušet pohodlnost sedaček. Snad do každého auta jsme si sedali.
Pak nás autobus převezl do továrny, kde jsme viděli, jak se připravují jednotlivé plechy a díly aut. V další hale se součástky montují ke konstrukci. Auta jsou seřazena těsně za sebou na pomalu jedoucím páse a zaměstnanci na jednotlivých ,, stanovištích“ mají pouhou minutu na vmontování konkrétního dílu. Při nedodržení časového limitu dostanou pokutu ve výši až 100 000 Kč. Po tomto procesu už jen automobily čekají na vyzvednutí.  Denně se vyrobí cca 2 500 aut (2 auta za minutu).
Celá prohlídka se nám moc líbila a získali jsme nové zkušenosti.

 Karolína Koubková, Alžběta Jankovská 8.B

Naposledy změněno středa, 02 leden 2019 10:05

Galerie Obrázků

První jazyková základní škola v Praze 4, Horáčkova 1100

Virtuální prohlídka
PJZŠ Horáčkova

Projděte si naši školu pomocí virtuální prohlídky

Školní časopis
JAZYK


číslo 71
červen 2019